ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία

Ρωσία: Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία

Για προσπάθεια επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και για συμπεριφορά που δεν επιτρέπει την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία κατηγορεί την Άγκυρα η Μόσχα.

Παράλληλα, εκφράζει ανησυχίες για τις νέες προσπάθειες της Τουρκίας να εμπλακεί στρατιωτικά στη βόρειο Συρία και προειδοποιεί για το «τέλος» που είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη της στην «Ισβέστια», τόνισε ότι η ρωσική πλευρά έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων, όμως όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην τουρκική κυβέρνηση. «Δείξαμε μεγάλη υπομονή για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας περαιτέρω την εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική, και η οποία -όπως είπε- πυροδοτεί την κατάσταση, η κα Ζαχάροβα σημείωσε ότι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι πως η Άγκυρα προσπαθεί να αναβιώσει την «παλαιάς ισχύος της Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Όλοι γνωρίζουμε ποιο ήταν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» προσέθεσε με νόημα η κα Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι αυτό που φαίνεται είναι ένας απολύτως καταστροφικός ρόλος της τουρκικής κυβέρνησης σε κάθε πεδίο, την Κριμαία, τη Συρία, το προσφυγικό, την τρομοκρατία, τα εθνικά προβλήματα κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις