ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Χάος σε αυτοκινητόδρομο από καταδίωξη διακινητών μεταναστών - Νεκρός μοτοσικλετιστής (vids)

Βέλγιο: Χάος σε αυτοκινητόδρομο από καταδίωξη διακινητών μεταναστών - Νεκρός μοτοσικλετιστής (vids)

Τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας διαπέρασαν με την βία τον κλοιό της αστυνομίας, επιχειρώντας να ξεφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα

Μια θανατηφόρα καραμπόλα σε αυτοκινητόδρομο στην βόρεια Γαλλία, ήταν το αποτέλεσμα μιας καταδίωξης με αυτοκίνητα που κινούνταν σε υψηλές ταχύτητες, κατά την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις του Βελγίου πυροβόλησαν φερόμενους ως διακινητές μεταναστών, καθώς επιχειρούσαν να δραπετεύσουν διασχίζοντας τα σύνορα με τη Γαλλία.

Το περιστατικό, στο οποίο αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν προκάλεσε ουρές χιλιομέτρων σε μια μέρα αργίας, ενώ ένας Ολλανδός μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε όταν το όχημά του συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο φορτηγό κοντά στην γαλλική πόλη της Δουκέρνης.

Οι βελγικές αστυνομικές δυνάμεις είχαν πάει από το ξημέρωμα σε ένα χώρο στάθμευσης στην Οστάνδη, όταν έλαβαν κλήση από οδηγούς φορτηγών που κατήγγειλαν απόπειρα διακινητών να επιβιβάσουν μετανάστες σε οχήματα με προορισμό την Βρετανία.

Τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας διαπέρασαν με την βία τον κλοιό της αστυνομίας, επιχειρώντας να ξεφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Με τους υπόπτους να ξεφεύγουν από τα περιπολικά της αστυνομίας, με ταχύτητες που άγγιζαν τα 200 χλμ. ανά ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας δύο από τους επιβάτες του οχήματος, όπως ανέφερε ένας βέλγος αξιωματικός στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε έως τα σύνορα, 40 χλμ. από την Δουκέρνη και το όχημα των υπόπτων διακινητών συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα που είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα που είχε συμβεί νωρίτερα.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι τέσσερις ύποπτοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Οι ταυτότητες τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η τοπική γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord ανέφερε πως ήταν ιρακινής υπηκοότητας και ότι απείλησαν τους οδηγούς φορτηγών με μαχαίρια για να τους αναγκάσουν να επιβιβάσουν τους μετανάστες.

Το Βέλγιο επέβαλε ξανά συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα της χώρας με την Γαλλία σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εισροή μεταναστών και παρατάσσοντας επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικές ειδήσεις