ΚΟΣΜΟΣ

Συναντήσεις Βρετανών υπουργών με στελέχη του ομίλου Μέρντοχ

Συναντήσεις Βρετανών υπουργών με στελέχη του ομίλου Μέρντοχ
Τρεις υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον είχαν συναντηθεί επανειλημμένως με στελέχη του ομίλου Μέρντοχ...

Τρεις υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον είχαν συναντηθεί επανειλημμένως με στελέχη του ομίλου Μέρντοχ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν είχε 16 τέτοιες συναντήσεις, μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2010. Οι πέντε από αυτές έγιναν με την επικεφαλής της News International, της θυγατρικής της News Corp. στη Βρετανία, Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία παραιτήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου υποκλοπών.

Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης δύο φορές με τον ίδιο τον Ρούπερτ Μέρντοχ για «γενικές συζητήσεις» και τέσσερις φορές με το γιο του Τζέιμς. Συνολικά ο Όσμπορν συναντήθηκε με στελέχη άλλων εκδοτικών ομίλων σε 38 περιπτώσεις.

Ο υπουργός Εμπορίου Βινς Κέιμπλ συναντήθηκε δύο φορές με στελέχη της News Corp.: μία φορά με τον διευθυντή της εφημερίδας Times Τζέιμς Χάρντινγκ, ενώ είχε και γεύμα εργασίας με στελέχη των Sunday Times.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Τζέρεμι Χαντ που ανέλαβε την εποπτεία της προτεινόμενης εξαγοράς της δορυφορικής πλατφόρμας BSkyB από τη News Corp., συναντήθηκε με τον Τζέιμς Μέρντοχ δύο φορές για να συζητήσουν την πρόοδο της προσπάθειας εξαγοράς.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, όπως και ο αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες των συναντήσεών τους με στελέχη της News Corp.

Τις πληροφορίες αυτές δημοσιοποίησε η ίδια η κυβέρνηση, σε μια απάντηση «διαφάνειας» μετά το σκάνδαλο που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη στενή σχέση μεταξύ πολιτικών και ομίλων μέσων ενημέρωσης.