ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Στη φυλακή 14χρονος εκτελεστής

Μεξικό: Στη φυλακή 14χρονος εκτελεστής
Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε δικαστήριο του Μεξικού σε έναν 14χρονο, με αμερικανική υπηκοότητα, που δρούσε ως εκτελεστής για λογαριασμό ενός καρτέλ....

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε δικαστήριο του Μεξικού σε έναν 14χρονο, με αμερικανική υπηκοότητα, που δρούσε ως εκτελεστής για λογαριασμό ενός καρτέλ ναρκωτικών.


Ο νεαρός Εντγκαρ Χιμένες, γνωστός με το προσωνύμιο "Ελ Ποντσίς" (ο "καλυμμένος"), που κατηγορείται για δολοφονία, απαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης θα οδηγηθεί σε φυλακή ανηλίκων.


Σύμφωνα με την εισαγγελία της πολιτείας Μορέλος, όπου και συνελήφθη ο 14χρονος, είναι ένοχος για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, τα ακρωτηριασμένα πτώματα των οποίων βρέθηκαν να κρέμονται από μία γέφυρα κοντά στην πόλη του Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης σύμφωνα με τον στρατό ο Χιμένες είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο, οπότε και συνελήφθη στον δρόμο προς τις ΗΠΑ, ότι σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.


Οι αρχές αναζητούσαν τον Χιμένες από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν στρατιώτες φέρονται να τον είχαν συλλάβει αλλά να μην συνειδητοποίησαν ποιος ήταν και να τον άφησαν ελεύθερο λόγω του νεαρού της ηλικίας του.