ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στους 41 οι αγνοουμένοι από κατολισθήσεις - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι (vid)

Κίνα: Στους 41 οι αγνοουμένοι από κατολισθήσεις - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι (vid)

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση των σφοδρών βροχοπτώσεων, εξέλιξη που θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων

Ο αριθμός των αγνοουμένων από την κατολίσθηση που έγινε στη νοτιοανατολική κινεζική επαρχία Φουτζιάν αυξήθηκε στους 41, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι αγνοούνταν 34 άνθρωποι από την κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν υπό κατασκευή υδροηλεκτρικό σταθμό.

Από τις κατολισθήσεις τραυματίστηκαν επτά άτομα, ενώ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ διέταξε την επιτάχυνση των διασωστικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή (08/05) στην αυτόνομη κινεζική επαρχία Γκουανξί Ζουάνγκ είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν εκατοντάδες χωρικούς και τουρίστες στις περιοχές που επλήγησαν περιοσσότερο από την έντονη βροχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν περισσότερους από 250 εγκλωβισμένους στα χωριά της αναφερόμενης επαρχίας, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν δρόμους, προκάλεσαν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αρκετά σπίτια κατέρρευσαν στην τουριστική περιοχή Γιανγκσούο, από τις αρχές της εβδομάδας μέχρι σήμερα.

Τα διασωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να επεγκλωβίσουν 61 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν διαρκώς είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χωριά.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση των σφοδρών βροχοπτώσεων, εξέλιξη που θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων