ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στο Παρίσι ο Τζον Κέρι για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία (Vid)

Γαλλία: Στο Παρίσι ο Τζον Κέρι για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία (Vid)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί σήμερα (9/5) με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό στο Παρίσι για συνομιλίες που θα αφορούν τη Συρία και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρχίζει σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Βρετανία.

«Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί στις 9 και 10 Μαΐου με τον ομόλογό του της Γαλλίας όπου θα έχουν διμερείς συνομιλίες για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Συρία και η Ουκρανία», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα συζητηθεί από τους επικεφαλής της διπλωματίας σε γεύμα εργασίας.

Σύμφωνα με τον Τόνερ, ο Κέρι θα ταξιδέψει στη συνέχεια στη Βρετανία όπου θα παραμείνει από τις 10 έως 12 Μαΐου, όπου θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο για την πάταξη της διαφθοράς που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επισκεφθεί επίσης το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων