ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές να ενωθούν

Συρία: Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές να ενωθούν

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ο Χάμζα ήταν ο αγαπημένος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, κάλεσε όλους τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους στη χώρα αυτή που σπαράσσεται από τον πόλεμο, θα ανοίξει τον δρόμο για την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο 23χρονος Χάμζα μπιν Λάντεν ακούγεται να λέει: «Το ισλαμικό έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ένωση των μουτζαχεντίν εκεί κάτω. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για εκείνους που επιμένουν να επιδιώκουν τον διχασμό και τη διαμάχη, τώρα που ολόκληρος ο κόσμος κινητοποιείται εναντίον των μουσουλμάνων», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες τζιχαντιστικές οργανώσεις απευθύνεται.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη χώρα αυτή και πολλές μικρότερες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του. Απέναντί τους, το Ισλαμικό Κράτος, ο μεγάλος αντίπαλος του Μετώπου, ελέγχει επίσης σημαντικά εδάφη τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Είναι άγνωστο το πότε ηχογραφήθηκε το μήνυμα του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν. Πρόσφατα όμως ο νυν ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, κάλεσε και αυτός τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν, ασκώντας έντονη κριτική στο Ισλαμικό Κράτος. «Η ενότητα σήμερα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε στο μήνυμά του που αναρτήθηκε το Σάββατο (07/05) στο Διαδίκτυο.

Για τον Χάμζα μπιν Λάντεν, η Συρία «είναι το καλύτερο πεδίο μάχης για να πετύχουμε την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Ο δρόμος για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης σήμερα είναι πιο σύντομος, χάρη στην επανάσταση στη Συρία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ο Χάμζα ήταν ο αγαπημένος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων