ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Τσεχία – Απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση 10 βομβών!

Συναγερμός στην Τσεχία – Απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση 10 βομβών!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης σιδηροδρομικών σταθμών και δημοσίων κτηρίων στην Πράγα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τσεχίας, ύστερα από απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

Αξιωματούχοι της τσεχικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι έλαβαν ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο άγνωστος τους ενημέρωνε για την τοποθέτηση δέκα συνολικά βομβών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας.

czech

Παράλληλα, ο άγνωστος άνδρας προειδοποίησε πως άλλοι εννέα εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετηθεί σε σταθμούς τρένων και δημόσια κτήρια σε πόλεις όπως το Πίλζεν και το Παρντούμπιτσε.

Σύμφωνα με τις τσεχικές Αρχές, τα δημαρχεία στις πόλεις Μλάντα Μπολεσλάβ και Γιτσίν εκκενώθηκαν επίσης, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και στο δημοτικό μέγαρο της Πράγας.

Παράλληλα, η τσεχική αστυνομία απέκλεισε την ιστορική πλατεία στο Παρντούμπιτσε.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μαρκέτα Γιάνοβσκα δήλωσε: «Ένα ανώνυμο άτομο μας ενημέρωσε μέσω τηλεφώνου ότι υπήρχαν βόμβες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας και σε άλλα μέρη σε ολόκληρη την Τσεχία».

Σχετικές ειδήσεις