«Ανησυχητική η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο»

Την κρισιμότητα της άμεσης συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τονίζει ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, εκφράζοντας την ανησυχία του...

Την κρισιμότητα της άμεσης συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τονίζει ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο βόρειο Κόσοβο.


"Θα ήταν κρίμα, εάν μονομερείς αποφάσεις ανέστειλαν ή έθεταν τέλος στο διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παχόρ, αναφερόμενος στην παράταξη αστυνομικών του Κοσόβου στη διοικητική μεθόριο με τη Σερβία.


Προειδοποίησε, μάλιστα, πως οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να αποβούν επιζήμιες και να οδηγήσουν σε τυχόν εκδικητικές πράξεις, ενώ εμφανίστηκε ανήσυχος για την ασφάλεια των Σλοβένων στρατιωτών που υπηρετούν στο βόρειο Κόσοβο, στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης στην περιοχή.


Πάντως, οι Σλοβένοι στρατιώτες που μετέχουν στη δύναμη της KFOR δεν συμμετέχουν στις επιχειρήσεις σταθεροποίησης της κατάστασης στο βορρά.