ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχέδια επί σχεδίων ενώ ο χρόνος πιέζει αφόρητα

ΗΠΑ: Σχέδια επί σχεδίων ενώ ο χρόνος πιέζει αφόρητα
Μετά τις αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις που έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, ένα νέο σχέδιο των Δημοκρατικών έρχεται να προστεθεί...

Μετά τις αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις που έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, ένα νέο σχέδιο των Δημοκρατικών έρχεται να προστεθεί στα προγουμενά με στόχο την μείωση των κρατικών ελλειμμάτων και την αύξηση του δημόσιου δανεισμού.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει περιστολή των κρατικών δαπανών κατά 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, 500 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από το ποσό που προβλεπόταν αρχικά, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο του Κογκρέσου για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το οποίο στελεχώνουν πολιτικοί και από τα δύο κόμματα.

«Περίπου το ήμισυ των περικοπών αυτών» αφορά πόρους για τη διεξαγωγή των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ εφαρμόζουν χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεών τους από τα δύο κράτη, οι σχετικοί πόροι κατά συνέπεια εξοικονομούνται.

Νέο σχέδιο προωθούν και οι Ρεπουμπλικάνοι

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ προωθεί ένα σχέδιο -δικής του πατρότητας- για περικοπές 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια 10ετία, δηλαδή είναι σαφώς κατώτερης αξίας από το αρχικώς προαναγγελθέν, που προέβλεπε περικοπές συνολικού ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η CBO την Τρίτη είχε ανακοινώσει πως η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών μειώνει το έλλειμμα την επόμενη δεκαετία κατά 850 δισ. δολ., δηλαδή 350 δισ. δολ. λιγότερα από όσο ισχυριζόντουσαν.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr