ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν νέα συντρίμμια από το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines;

Βρέθηκαν νέα συντρίμμια από το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines;

Κομμάτια από τα συντρίμμια αεροσκάφους εντόπισαν στη Νότιο Αφρική και τον Μαυρίκιο οι ερευνητικές αρχές που μελετούν τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών (ATSB), βρέθηκαν συνολικά δύο τμήματα στις 22 και στις 30 Μαρτίου 2016, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στην πτήση MH370, η οποία εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, τη στιγμή που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο.

Πρόκειται για τα πλέον πρόσφατα συντρίμμια που βρίσκονται και σχετίζονται με το μοιραίο Boeing, μετά τα κομμάτια αεροσκάφος που είχαν ξεβραστεί πέρυσι στο νησί Ρεϊνιόν.

Το ένα από τα πιο πρόσφατα συντρίμμια που βρέθηκαν, το οποίο ονομάστηκε Τμήμα Νο.3, προέρχεται από κάλυμμα κινητήρα αεροσκάφους Rolls-Royce, ίδιο με αυτά που χρησιμοποιούνται από την Malaysia Airlines στα αεροπλάνα της Boeing 777, όπως ήταν αυτό που εξαφανίστηκε.

malay 708

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι το λογότυπο της Rolls-Royce στο τμήμα αυτό συντριμμιών που βρέθηκε στη Νότια Αφρική είναι συμβατό με αυτό που χρησιμοποιούν οι Malaysia Airlines.

malay

Αν και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από ένα Μπόινγκ 777 και «σχεδόν βέβαιο» από την πτήση MH370, οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποφανθούν αν προέρχεται από την αριστερή ή τη δεξιά μηχανή.

Το Τμήμα Νο.4, το οποίο βρέθηκε στη νήσο Ροντρίγκες του Μαυρίκιου, είναι ένα διακοσμητικό laminate της εσωτερικής επένδυσης της κύριας καμπίνας και προσδιορίστηκε ότι προέρχεται από την μπροστινή, δεξιά πόρτα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Στην τελευταία ενημέρωση της έκθεσης για τα συντρίμμια, το ATSB επισημαίνει ότι και τα δύο αυτά τμήματα ανήκουν στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Σχετικές ειδήσεις