ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλεί τον πρέσβη της Βενεζουέλας στη Βραζιλία ο Μαδούρο αντιδρώντας στην καθαίρεση της Ρουσέφ

Ανακαλεί τον πρέσβη της Βενεζουέλας στη Βραζιλία ο Μαδούρο αντιδρώντας στην καθαίρεση της Ρουσέφ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας του στη Βραζιλία, Αλμπέρτο Καστεγιάρ, μετά την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να παραπέμψει σε δίκη την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, εξέλιξη που σηματοδότησε την απομάκρυνσή της από την εξουσία και την αντικατάστασή της από τον αντιπρόεδρό της Μισέλ Τέμερ.

Ο Μαδούρο διευκρίνισε ότι ήδη συναντήθηκε με τον Καστεγιάρ στο Καράκας.

«Διαβουλευόμαστε για αυτή την οδυνηρή σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Vanguardia. Ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε τη διαδικασία παραπομπής της Ρουσέφ «βρόμικο κόλπο».

Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε με 55 ψήφους υπέρ έναντι 22 κατά την Πέμπτη (12/5) την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής της Ρουσέφ σε δίκη με την κατηγορία πως είχε αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα πριν από τις εκλογές του 2014, στις οποίες επανεξελέγη. Η Ντίλμα Ρουσέφ χαρακτήρισε τη διαδικασία της παραπομπής της «πραξικόπημα».

Η Ρουσέφ απομακρύνθηκε από το αξίωμα ενόψει της δίκης της στη Γερουσία που μπορεί να διαρκέσει έως και 180 ημέρες κι ο Τέμερ ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος.