ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη δήμιος του ISIS στην Τουρκία

Συνελήφθη δήμιος του ISIS στην Τουρκία

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα (16/5) στη νοτιοανατολική Τουρκία επτά υπόπτους ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται ένας «δήμιος» και ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος», ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτά τα επτά πρόσωπα, τα οποία είχαν εισέλθει πρόσφατα στην Τουρκία από τη Συρία, συνελήφθησαν από μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων στο Ελαζίγ και τέθηκαν υπό κράτηση, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένα πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι ένας δήμιος του ISIS ο οποίος έχει πραγματοποιήσει «εκτελέσεις» στη Συρία για λογαριασμό της οργάνωσης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπο αυτό με τα αρχικά Φ.Σ.. Εξάλλου κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι ύποπτοι φέρονταιται ότι οργάνωσαν πολλές συγκεντρώσεις με στόχο να στρατολογήσουν νέα μέλη για τον ISIS, μετέδωσε από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Οι τουρκικές αρχές, οι οποίες κατηγορούνταν για καιρό ότι έκλειναν τα μάτια στις διασυνοριακές δραστηριότητες του ISIS ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, έχουν πολλαπλασιάσει από τον περασμένο χρόνο τις συλλήψεις στους κύκλους των τζιχαντιστών.

Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, έχουν φυλακισθεί 190 ύποπτοι ως μέλη του ISIS, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ανατολή.