Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Τρεις δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πορτογαλία με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση τους. Οι τρεις μεγαλύτερες...

Τρεις δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πορτογαλία με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση τους.

Οι τρεις μεγαλύτερες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Μπράγκα, Βισέου και Σαντάρεμ. Πυροσβέστες με 60 οχήματα και πολλά αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στη Σαντάρεμ, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά η οποία πλησίαζε σπίτια, όμως άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τη Βάλε δε Αμέντουα.

Οι πυρκαγιές έχουν απανθρακώσει 95.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων στην Πορτογαλία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της εθνικής αρχής προστασίας των δασών (AFN). Οι εκτάσεις αυτές είναι σχεδόν τριπλάσιες σε μέγεθος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.

Οι πυρκαγιές στοίχισαν στην οικονομία της χώρας, η οποία πλήττεται από κρίση χρέους, τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με το σύνδεσμο των δασοκομικών επιχειρήσεων (ANEFA).