ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέα ανάκριση ο Νορβηγός μακελάρης

Σε νέα ανάκριση ο Νορβηγός μακελάρης
Θα ανακριθεί εκ νέου αύριο από την αστυνομία ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης των δύο επιθέσεων...

Θα ανακριθεί εκ νέου αύριο από την αστυνομία ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης των δύο επιθέσεων με τραγικό απολογισμό 76 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές κατά την αυριανή διαδικασία, ο Μπράιβικ θα ερωτηθεί όσον αφορά στις πολλές πληροφορίες που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων γύρω από το νησί Οτόγια, όπου έπεσαν νεκροί 68 άνθρωποι από το δολοφονικό αμόκ του 32χρονου σφαγέα.

Την ίδια ώρα ο ανώτατος εισαγγελέας της Νορβηγίας Τορ Άξελ Μπους ανακοίνωνε ότι, το κατηγορητήριο κατά του Μπράιβικ δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2012, οπότε και η δίκη του δεν θα είναι δυνατό να διεξαχθεί νωρίτερα από το ερχόμενο έτος.

Η εφημερίδα Aftenposten γράφει ότι η αστυνομία αναλύει το βίντεο, που ελήφθη με τον Μπράιβικ από κάμερα ασφαλείας στη βομβιστική επίθεση, την οποία πραγματοποίησε με αυτοκίνητο στο Όσλο πριν μεταβεί στο Οτόγια.

Πυροτεχνουργοί δηλώνουν ότι το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο μακελειό αν δεν υπήρχε μια υπόγεια διάβαση, η οποία μείωσε τον αντίκτυπο της έκρηξης της βόμβας, από την οποία δημιουργήθηκε ένας κρατήρας, με αρκετά μέτρα διάμετρο, όπως υπολογίζεται, και τέσσερα μέτρα βάθος.