ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία στο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα…

Η Γαλλία στο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα…
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν ανακοίνωσε σήμερα την πρόταση των Γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν ανακοίνωσε σήμερα την πρόταση των Γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών να συμμετέχουν στο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 15 δις. Ευρώ.

Ο Μπουρέν είχε νωρίτερα συνάντηση με τους διευθύνοντες των μεγαλύτερων ασφαλιστικών και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μετά τη συνάντησή του, τόνισε: «Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους όργανα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στις 21 Ιουλίου, και στο ύψος τους συνόλου των ποσών με τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα με χρόνο ωρίμανσης έως το 2020, ήτοι περίπου 15 δις ευρώ».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή τονίζοντας πως επιβεβαιώνει την αποφασιστική θέληση του γαλλικού τραπεζικού συστήματος να συμμετέχει πλήρως στην κινητοποίηση για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.