ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο - Εκκενώθηκε το κτήριο (Pics & Vids)

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο - Εκκενώθηκε το κτήριο (Pics & Vids)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή περιμετρικά του Λευκού Οίκου έπειτα από ύποπτο περιστατικό με πυροβολισμούς που συνέβη περίπου 30 μέτρα από τις εξωτερικές πύλες του κτηρίου.

Ένας ύποπτος άνδρας πλησίασε το σημείο ελέγχου των Μυστικών Υπηρεσιών στη διαστάυρωση των οδών της 17ης και Ε, κραδαίνοντας ένα όπλο και οι πράκτορες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο ύποπτος έπεσε στο έδαφος από τα πυρά, τραυματισμένος στην κοιλιά και στη συνέχεια συνελήφθη, σύμφωνα με το CNN.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν εντός του Λευκού Οίκου μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο στο υπόγειο του κτηρίου, όπως ενημερώθηκαν, εξαιτίας ανταλλαγής πυροβολισμών στη διασταύρωση των λεωφόρων Γουέστ Εξέκιουτιβ και Πενσυλβάνιας, σύμφωνα με το Russia Today.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δε βρισκόταν στο μέγαρο τη στιγμή των πυροβολισμών, καθώς έπαιζε γκολφ στη βάση Άντριους (Μέριλαντ) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αν και ήταν νωρίτερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Αντίθετα, στο κτήριο βρισκόταν ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος και οδηγήθηκε σε ασφαλή χώρο όταν σημειώθηκε το επεισόδιο, σύμφωνα με το CNN.

Σχετικές ειδήσεις