ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης (Pics & Vid)

EgyptAir: Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης (Pics & Vid)

Σε ανάρτηση του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook o αιγυπτιακός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια και τα ευρήματα της πτήσης MS804, στα οποία συγκαταλέγονται υπάρχοντά των επιβατών που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Το κομμάτι του αεροπλάνου με μπλε χρώμα φέρει το λογότυπο της "EgyptAir" όπως και τα κίτρινα σωσίβια.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους;

Αιγυπτιακές κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι βρέθηκε και περισυνελέγη το μαύρο κουτί καταγραφής δεδομένων της πτήσης 804 κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν νωρίτερα συντρίμμια και σοροί των επιβατών του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAirπου συνετρίβη με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου την Πέμπτη (19/05), σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Το Παρίσι δεν προκρίνει κανένα σενάριο για τα αίτια της συντριβής του Airbus της Egyptair

Η Γαλλία επανέλαβε σήμερα (21/5) πως όλα τα σενάρια εξακολουθούν να εξετάζονται σχετικά με τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 της Egyptair που κατέπεσε στη Μεσόγειο, μετά την επιβεβαίωση νωρίς του πρωί του Σαββάτου ότι υπήρξε καπνός μέσα στο αεροσκάφος πριν από την καταστροφή.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν προκρίνεται κανένα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό αφού συναντήθηκε στο Παρίσι με τους συγγενείς των θυμάτων.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν χθες Παρασκευή το βράδυ πως το αυτόματο σύστημα επικοινωνιών του αεροσκάφους είχε εκπέμψει λίγο πριν από την πτώση συναγερμούς για παρουσία καπνού αδιευκρίνιστης προέλευσης στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και στη συνέχεια για βλάβη του υπολογιστή ελέγχου του αεροπλάνου.

Οι γάλλοι ερευνητές επιβεβαίωσαν σήμερα την ύπαρξη συναγερμών για καπνό στην καμπίνα, αν και έκριναν πρόωρο σ' αυτό το στάδιο να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Το A320 της Egyptair εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, από τους οποίους 30 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι. Κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο αφού εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους ανακαλύφθηκαν στη θάλασσα σε απόσταση 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας από αεροπλάνα και σκάφη των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από το θρίλερ του αεροσκάφους της EgyptAir.

Τα σενάρια για το ACARS

Τα μηνύματα ACARS είναι δεδομένα που δημιουργούνται και μεταδίδονται από το αεροσκάφος στη διάρκεια της πτήσης. Τα μηνυματα αυτά μεταδίδονται αυτόματα από το αεροσκάφος και προορίζονται για τις υπηρεσίες συντήρησής του.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την παρουσία καπνού στην καμπίνα στο ύψος των τουαλετών και κοντά στο πιλοτήριο, εξήγησε ένας ειδικός στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Ο ιστότοπος Avherald που ασχολείται με θέματα της αεροπορίας είχε αποκαλύψει πως το αεροπλάνο είχε μεταδώσει αυτόματα μηνύματα ACARS σύμφωνα με τα οποία υπήρξε καπνός στις τουαλέτες και μετά στα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτρικά συστήματα και τα συστήματα πληροφορικής του αεροπλάνου, που βοηθούν στη διακυβέρνησή του, και στη συνέχεια μια βλάβη του FCU (Flight Control Unit), του πίνακα ελέγχου του αυτόματου πιλότου.

Ενώ υποδηλώνουν μια πιθανή φωτιά, η σχετικά σύντομη διαδοχή των δεδομένων δεν δίνει πληροφορίες για τις προσπάθειες του πιλότου να ελέγξει το αεροσκάφος ούτε δείχνει αν αυτό έπεσε ολόκληρο ή διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσαν στο Reuters δύο εμπειρογνώμονες στην ασφάλεια των πτήσεων.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, η Airbus δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Σχετικές ειδήσεις