ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Ρομποτικό υποβρύχιο αναζητά το «μαύρο κουτί» σε βάθος τριών χιλιομέτρων (Vids)

EgyptAir: Ρομποτικό υποβρύχιο αναζητά το «μαύρο κουτί» σε βάθος τριών χιλιομέτρων (Vids)

Ρομποτικό υποβρύχιο ρίχνει η Αίγυπτος στη μάχη με το χρόνο για τον έγκαιρο εντοπισμό του αεροπλάνου της Egyptair που συνετρίβη σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας θα πάρουν καιρό.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 που σημειώθηκε την Πέμπτη (19/5), με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 66 επιβαινόντων, ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποίησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

«Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε στην περιοχή από το υπουργείο Πετρελαίου, το οποίο διαθέτει ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα», δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα (Δαμιέτη).

«Σήμερα (22/5) κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά».

Τα ύδατα στην περιοχή της Μεσογείου που ερευνάται φθάνουν σε βάθος τα 3.000 μέτρα, με αποτέλεσμα στην επιφάνεια της θάλασσας το σήμα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά για να εντοπιστούν να είναι στα όρια της εμβέλειάς του.

«Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν -και είναι πολύ σημαντικό- να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.

«Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρύψει αυτά τα πράγαμτα. Μόλις υπάρξουν αποτελέσματα, ο κόσμος θα ενημερωθεί», πρόσθεσε.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από το θρίλερ του αεροσκάφους της EgyptAir.

Σχετικές ειδήσεις