ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο UCLA: Φοιτητής σκότωσε τον καθηγητή του γιατί του έβαλε κακό βαθμό! (video)

Μακελειό στο UCLA: Φοιτητής σκότωσε τον καθηγητή του γιατί του έβαλε κακό βαθμό! (video)

Το δράστη, αλλά και το θύμα του αιματηρού περιστατικού με τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του UCLA στην Καλιφόρνια, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η πανεπιστημιούπολη για δύο ώρες, ταυτοποίησαν οι Αρχές.

Πρόκειται για τον 39χρονο καθηγητή Γουίλιαμ Κλουγκ, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κτήριο μηχανολογίας, από το φοιτητή Μαινάκ Σαρκάρ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε χθες (1/6) πως ο ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός άλλου άνδρα, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Από την πλευρά τους, πανεπιστημιακοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως τα μαθήματα θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά, αλλά και πως σύμβουλοι θα είναι στη διάθεση των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού.

«Η καρδιά μας είναι βαριά απόψε καθώς η οικογένεια της πανεπιστημιούπολής μας θρηνεί τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων στην πανεπιστημιούπολή μας νωρίτερα σήμερα», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Σύμβουλος Τζιν Μπλοκ.

Ο Κλουγκ ήταν καθηγητής Μηχανικής και Αεροδιαστημικής Μηχανολογίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Η Los Angeles Times ανέφερε μάλιστα πως προσπαθούσε να δημιουργήσει μια εικονική καρδιά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πιο καλός, πιο ευγενικός, πιο γλυκός και πιο υποστηρικτικός άνθρωπος από τον Γουίλιαμ Κλουγκ», δήλωσε στην εφημερίδα για το συνάδελφό του ο καθηγητής Άλαν Γκαρφίνκελ.

Και μπορεί το γραφείο του ανακριτή να αρνήθηκε να κατονομάσει τον άλλο άνδρα που ενεπλάκη στους πυροβολισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου δύο ώρες η τεράστια πανεπιστημιούπολη, καθώς οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν, ωστόσο λίγο αργότερα η αστυνομία του Λος Άντζελες αναγνώρισε τον ένοπλο δράστη ως τον Μαινάκ Σαρκάρ.

Ο φοιτητής Μηχανολογίας Άαρον Φέιγκελμαν είπε πως έλαβε μήνυμα που τον προειδοποιούσε για μια έκτακτη κατάσταση, ενώ εισήλθε σε παρακείμενο κτίριο, όπου μαζί με άλλους πέντε βρήκαν καταφύγιο για 90 λεπτά.

«Δέσαμε τους μεντεσέδες της πόρτας του μπάνιου με ζώνες ώστε να μείνει η πόρτα κλειστή γιατί δεν υπήρχαν κλειδαριές. Και απλώς περιμέναμε. Ήταν πραγματικά τρομακτικό», εκμυστηρεύτηκε ο Φέιγκελμαν.

ucla shooting

Περίπου 200 αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη έσπευσαν στο άκουσμα των πυρών, συγκλίνοντας στην πανεπιστημιούπολη με τα όπλα προτεταμένα, φοβούμενοι ότι ο δράστης μπορεί να ήταν ακόμη ζωντανός.

Η αστυνομία ανακάλυψε επιτόπου κάτι που μπορεί να είναι ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα όπλο, ενημέρωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ, σημειώνοντας ότι ο φοιτητής τον σκότωσε επειδή του έβαλε κακό βαθμό!

Το τμήμα μηχανολογίας του UCLA, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 43.000 φοιτητές, θεωρείται μία από τις σχολές με το μεγαλύτερο κύρος στο σύστημα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

«Σπαράζει η καρδιά μου στη θέα ομάδων SWAT να τρέχουν πάνω κάτω στους συνήθως γεμάτους φοιτητές δρόμους, και είμαι οργισμένος από το φόβο που ένα άτομο με πυροβόλο όπλο μπορεί να προκαλέσει σε μια κοινότητα», σχολίασε, τέλος, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι…

Σχετικές ειδήσεις