ΚΟΣΜΟΣ

Νέα φονική έκρηξη σε τζαμί στη Συρία (video)

Νέα φονική έκρηξη σε τζαμί στη Συρία (video)

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κοντά σε τέμενος στη Λαττάκεια της Συρίας, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στη συνοικία Ντατούρ, κοντά στο κέντρο της πόλης που θεωρείται προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τρεις. Ωστόσο, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana έκανε λόγο για επίθεση «με παγιδευμένο μηχανάκι».

Και μπορεί σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι νεκροί να είναι τρεις, ωστόσο άλλα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε.

Το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Ιχμπαρίγια πρόβαλε μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται λίμνες αίματος στο έδαφος, αλλά και διασώστες να μεταφέρουν σε ασθενοφόρα τους τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι την 23η Μαΐου, σε αλλεπάλληλες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 170 άνθρωποι στις πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλεχ. Το ΙΚ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον θέσεών του…

Σχετικές ειδήσεις