ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει αισιόδοξος ο Ομπάμα

Παραμένει αισιόδοξος ο Ομπάμα
Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για την αποφυγή...

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για την αποφυγή της στάσης πληρωμών από τη χώρα του, εκτιμώντας ότι οι δύο πλευρές «δεν είναι πολύ μακριά η μία από την άλλη».

Στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και το Ίντερνετ ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει διακομματική λύση στο πρόβλημα. Μια συμφωνία θα πρέπει να έχει «την υποστήριξη των δύο κομμάτων που στάλθηκαν (στο Κογκρέσο) για να εκπροσωπήσουν τον αμερικανικό λαό και όχι μόνο ένα τμήμα ενός κόμματος», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Γερουσία απέρριψε σήμερα τα ξημερώματα το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για αύξηση του ορίου του χρέους, το οποίο είχε εγκριθεί νωρίτερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τέσσερις ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου μετά την οποία το υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορεί να δανείζεται.

Διαβάστε επίσης: Πιο κοντά στη στάση πληρωμών οι ΗΠΑ