Αλλάζει τοποθεσία η δίκη Μουμπάρακ

Δεν θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Νασρ Σίτι η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, που αρχίζει την Τετάρτη, όπως...

Δεν θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Νασρ Σίτι η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, που αρχίζει την Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ Άμπντελ Αζίζ αλ-Γκουίντι.

"Ελήφθη μια τελική απόφαση και η δίκη δεν θα γίνει στην περιοχή του Νασρ Σίτι επειδή είναι δύσκολο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στο χώρο αυτό", είπε ο υπουργός στην εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Έτσι, η δίκη θα διεξαχθεί στην Ακαδημία της Αστυνομίας, έξω από το Κάιρο.

Ο Μουμπάρακ, οι δύο γιοι του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι ανώτατοι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι διέταξαν τις δολοφονίες αντικυβερνητικών διαδηλωτών στις αρχές του έτους.

Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν κατά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο. Ο 83χρονος πρώην πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως έκτοτε. Στις 13 Απριλίου φέρεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο και υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Οι γιοι του, Αλάα και Γκαμάλ, κρατούνται σε φυλακή στο Κάιρο.