ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Δολοφόνησαν γυναίκα αστυνομικού που ασχολείται με τη σύλληψη τζιχαντιστών (pics)

Μπαγκλαντές: Δολοφόνησαν γυναίκα αστυνομικού που ασχολείται με τη σύλληψη τζιχαντιστών (pics)

Τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μαχαίρωσαν και μετά πυροβόλησαν την 33χρονη Μαχμούτα Ακτάρ που πήγαινε το γιο της στο σχολικό λεωφορείο στην πόλη Τσιταγκόνγκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Άγνωστοι δολοφόνησαν το πρωί της Κυριακής (05/06) την γυναίκα υψηλόβαθμού αξιωματούχου της αστυνομίας, που είναι γνωστός για τον αγώνα του κατά των ισλαμιστών μαχητών.

Σε ένα άλλο ξεχωριστό επεισόδιο αιματηρής βίας άγνωστοι οπλισμένοι με μαχαίρια σκότωσαν έναν χριστιανό παντοπώλη. Οι δύο επιθέσεις αποδίδονται σε ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Μεταξύ των θυμάτων των δολοφονικών επιθέσεων μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων, φιλεύθεροι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ακαδημαϊκοί. Οι επιθέσεις άρχισαν από το Φεβρουάριο του 2015.

«Πρώτα τη μαχαίρωσαν και μετά την πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι», δήλωσε ο Χιουμαγιάν Καμπίρ αναπληρωτής αστυνομικός επιθεωρητής στην πόλη.

Ο σύζυγός της, αστυνομικός επιθεωρητής Μπαμπούλ Ακτάρ έχει ουσιαστικό ρόλο στη διεξαγωγή επιχειρήσεων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στην περιοχή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Ρoή Ειδήσεων