Λε Πεν: «Ατύχημα» το μακελειό στη Νορβηγία!

«Ατύχημα» χαρακτήρισε τις αιματηρές επιθέσεις στη Νορβηγία από τον σφαγέα, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος...

«Ατύχημα» χαρακτήρισε τις αιματηρές επιθέσεις στη Νορβηγία από τον σφαγέα, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Ζαν-Μαρί λε Πεν.

Παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη θέση του κόμματος σχετικά με το μακελειό δήλωσε ότι, η «αφέλεια» της νορβηγικής κυβέρνησης είναι «πιο σοβαρή» από τις ίδιες επιθέσεις.

«Αυτό που μου φαίνεται πιο σοβαρό και που καταδεικνύεται από αυτή την υπόθεση είναι η αφέλεια και η αδράνεια της νορβηγικής κυβέρνησης. Ξέρετε ότι οι αστυνομικοί στη Νορβηγία δεν φέρουν όπλα;» απόρησε απόρησε ο 83χρονος ακροδεξιός πολιτικός.

Η Μαρίν λε Πεν, η πρόεδρος του FN και κόρη του Ζαν-Μαρί λε Πεν, έχει καταδικάσει επίσημα τις δύο επιθέσεις, ενώ το κόμμα διέγραψε ένα από τα μέλη του, τον Ζακ Κουτελά, επειδή ανέβασε στο ιστολόγιό του ένα κείμενο με το οποίο υπερασπιζόταν τον Μπράιβικ.