ΚΟΣΜΟΣ

«Υπάρχουν επαφές με τους αντικαθεστωτικούς»

«Υπάρχουν επαφές με τους αντικαθεστωτικούς»
Το καθεστώς του συνταγματάρχη, Μουαμάρ Καντάφι, διατηρεί επαφές με αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης των εξεγερμένων στη Βεγγάζη, δήλωσε ο...

Το καθεστώς του συνταγματάρχη, Μουαμάρ Καντάφι, διατηρεί επαφές με αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης των εξεγερμένων στη Βεγγάζη, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης.

«Γίνονται επαφές με τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ (δεύτερος στην ιεραρχία), με τον Αλ Ισάουι (υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις), τον Άλι Σαλάμπι και με άλλους», σημείωσε ο Κχαλέντ Κάιμ σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες περί πρόσφατων επαφών ανάμεσα στο καθεστώς και τον στρατηγό, Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας των εξεγερμένων, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

«Διατηρούσε επαφές με την κυβέρνηση στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία, πριν από δύο μήνες. Αλλά έκτοτε δεν είχαμε επαφή μαζί του, αν και συνεχίσαμε να έχουμε επαφές με τα άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης», πρόσθεσε.

Οι εξεγερμένοι έχουν διαψεύσει επανειλημμένα ότι βρίσκονται σε άμεσες επαφές ή διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Καντάφι.