ΚΟΣΜΟΣ

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν
Επιδεινώνονται συνεχώς οι σχέσεις ΗΠΑ - Πακιστάν, με το τελευταίο να θέτει νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις των Αμερικανών διπλωματών που υπηρετούν στη...

Επιδεινώνονται συνεχώς οι σχέσεις ΗΠΑ - Πακιστάν, με το τελευταίο να θέτει νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις των Αμερικανών διπλωματών που υπηρετούν στη χώρα.


Σύμφωνα με διπλωματική πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, επιστολή που εστάλη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ διευκρινίζει το πότε και πώς οι διπλωμάτες μπορούν να μετακινηθούν εκτός της πρωτεύουσας.


Ο πακιστανικός Τύπος έκανε λόγο για τους περιορισμούς αυτούς σήμερα αλλά οι κυβερνήσεις των δύο χωρών προσπαθούν να μην δείξουν δημοσίως ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ τους. Το Πακιστάν θεωρείται από τις ΗΠΑ σύμμαχος "κλειδί" στον αγώνα κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών αλλά οι σχέσεις τους εντάθηκαν αφότου οι Αμερικανοί "παρέλειψαν" να ενημερώσουν τις πακιστανικές αρχές για την επιδρομή που πραγματοποίησαν και στην οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.


Το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν έχει τεθεί "κανένας ειδικός περιορισμός" αλλά ότι υπάρχει "μια εποικοδομητική συμφωνία με την αμερικανική πρεσβεία" για το θέμα αυτό. "Υπάρχουν γενικοί κανονισμοί όσον αφορά τα ταξίδια των διπλωματών στο Πακιστάν, που έχουν ως μοναδικό στόχο να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους", προσθέτει το υπουργείο.