ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2016 - Ο Βαλς προειδοποιεί: Θα απελαθούν οι χούλιγκανς που θέλουν να χαλάσουν τη γιορτή

Euro 2016 - Ο Βαλς προειδοποιεί: Θα απελαθούν οι χούλιγκανς που θέλουν να χαλάσουν τη γιορτή

Ο Βαλς τόνισε ότι οι ταραξίες θα απελαθούν και χαιρέτισε «τη δράση των δυνάμεων της τάξης και των δημοτικών αρχών, κυρίως της Μασσαλίας»

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, διαβεβαίωσε ότι η χώρα λαμβάνει μαζί με την UEFA «όλες τις αποφάσεις» που είναι αναγκαίες απένατι στις ενέργειες χουλιγκανισμού που αμαύρωσαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

«Παίρνουμε όλες τις αποφάσεις που απαιτούνται», είπε ο Βαλς όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στην πόλη Καέν. Υπογράμμισε επίσης «τη μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του απέναντι σε εκείνους που θέλουν να χαλάσουν τη γιορτή».

«Η UEFA υπενθύμισε ότι μπορεί να ληφθούν αποφάσεις που θα φτάνουν μέχρι και τον αποκλεισμό μιας ομάδας. Υπάρχει προφανώς η δουλειά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, οι συλλήψεις αυτών των προσώπων που επιδίδονται σε βιαιότητες οι οποίες είναι παντελώς απαράδεκτες», συνέχισε.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα θαυμάσιο λαϊκό άθλημα, πρέπει να είναι μια γιορτή. Η ζώνη των φιλάθλων του Παρισιού, όπως και άλλων πόλεων, είναι ένας χώρος γιορτής. Τα στάδια είναι γεμάτα, πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε αυτή τη γιορτή και να αποκλείσουμε όσους θέλουν να την χαλάσουν», υπογράμμισε ο Βαλς.