ΚΟΣΜΟΣ

Χίλαρι: Ο Τράμπ στρέφει τους Αμερικάνους ενάντια στους Αμερικάνους

Χίλαρι: Ο Τράμπ στρέφει τους Αμερικάνους ενάντια στους Αμερικάνους

Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους και σε όσους υπηκόους χωρών διατηρούν δεσμούς με τρομοκράτες δεν θα σταματούσε την αιματηρή επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον σε προεκλογική της ομιλία στο Πίτσμπουργκ στο Οχάιο.

«Ο τρομοκράτης που εξαπέλυσε αυτή την επίθεση δεν γεννήθηκε στο Αφγανιστάν όπως ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, γεννήθηκε στο Κουίνς στην Νέα Υόρκη… οπότε η απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους και οι μεταρρυθμίσεις στην μεταναστευτική πολιτική δεν θα τον εμπόδιζαν", τόνισε η Κλίντον. "Δεν θα έσωζαν ούτε μια ζωή στο Ορλάντο», πρόσθεσε.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου επισήμανε πως η πρόταση του Τραμπ ενίσχυσε τη θέση της ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξαιτίας του θερμόαιμου χαρακτήρα του είναι ακατάλληλος να διατελέσει πρόεδρος, τονίζοντας πως η δουλειά του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων «απαιτεί ψύχραιμη, συγκροτημένη και αξιοπρεπή αντίδραση» στην αντιμετώπιση περιστατικών όπως η σφαγή στο Ορλάντο.

Η πρόταση του Τραμπ για απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους «στρέφει τους Αμερικάνους ενάντια στους Αμερικάνους», τόνισε, σημειώνοντας "αυτό είναι που θέλουν οι τρομοκράτες".

"Δεν έχουμε ανάγκη τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ και την παθολογική του τάση να συγχαίρει τον εαυτό του", δήλωσε η Κλίντον.

Σχετικές ειδήσεις