ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη - Θα συνεργαστούμε με όποιον πρόεδρο εκλεγεί

Πούτιν: Η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη - Θα συνεργαστούμε με όποιον πρόεδρο εκλεγεί

«Ο κόσμος χρειάζεται μια τόσο ισχυρή χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εμείς τη χρειαζόμαστε... Όμως δεν χρειαζόμαστε να επεμβαίνει διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας λέει πώς να ζούμε».

Η Ρωσία θα εργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Αμερική είναι μια μεγάλη δύναμη, σήμερα πιθανόν η μόνη υπερδύναμη, μπορούμε να το δεχθούμε αυτό», δήλωσε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα φανταχτερό πρόσωπο, αναφερόμενος σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει γι' αυτόν. «Έχω πει ότι είναι φανταχτερός», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. «Είναι, δεν είναι; Δεν κάνω καμιά άλλη εκτίμηση γι' αυτόν». Ό ίδιος δήλωσε επίσης πως, με βάση τα σχόλια του Τραμπ, ο αμερικανός υποψήφιος υποστηρίζει την πλήρη αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων. «Τι κακό έχει αυτό;», ρώτησε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε επίσης γι' αυτό που αποκάλεσε υποστήριξη της Δύσης σ' «ένα πραξικόπημα» το 2014 στη Ουκρανία, κατά το οποίο ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας διέφυγε.

«Γιατί να υποστηριχθεί ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία; ... Είναι πιθανό η αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται τώρα στην εξουσία, να ερχόταν στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια του Φόρουμ.

Πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε χέρια η εξουσία οδήγησε σε αιματοχυσία και τρόμαξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις