ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Κοξ: Σήμερα θα γινόταν 42 ετών - Εκδηλώσεις στη μνήμη της σε όλο τον κόσμο

Τζο Κοξ: Σήμερα θα γινόταν 42 ετών - Εκδηλώσεις στη μνήμη της σε όλο τον κόσμο

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε σήμερα τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ, η οποία πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στη μέση του δρόμου την περασμένη εβδομάδα, ο σύζυγός της, Μπρένταν.

Η Κοξ, η οποία υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ συμμετείχε και σε εκστρατείες υπέρ της στήριξης των προσφύγων, σκοτώθηκε ενώ πήγαινε σε μια συνάντηση με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς της, από έναν άνδρα που φώναζε «Πρώτα η Βρετανία».

«Η δολοφονία της Τζο ήταν πολιτική. Ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια σχεδιασμένη να προωθήσει την ατζέντα του μίσους εναντίον των άλλων» είπε ο Μπρένταν Κοξ μιλώντας στο «μνημόσυνο» που οργανώθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου ανήμερα των γενεθλίων της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος που σήμερα θα έκλεινε τα 42 χρόνια της.

Εκδηλώσεις στη μνήμη της Τζο Κοξ ανήμερα των γενεθλίων της

Την τελευταία ημέρα πριν από την ψηφοφορία και ημέρα των γενεθλίων της δολοφονημένης βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ, που θα γινόταν σήμερα 42 ετών, οργανώνεται επίσης σειρά εκδηλώσεων, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο στη μνήμη της.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με του Λονδίνου, οργανώθηκε επίσης στο μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι, στη νοτιο-δυτική Αγγλία.

Σχετικές ειδήσεις