ΚΟΣΜΟΣ

Brexit αποτελέσματα: «Λυπούμαστε για την απόφαση των Βρετανών» δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Brexit αποτελέσματα: «Λυπούμαστε για την απόφαση των Βρετανών» δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ

«Έξοδος σημαίνει έξοδος» τόνισε οεπικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου και στέλεχος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit στο χθεσινό (23/06) δημοψήφισμα.

Με ανάρτησή του στο twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ κάνει λόγο για την ανάγκη μιας «εξυπνότερης και καλύτερης Ευρώπη» κοντά στους πολίτες της, επισημαίνει ότι η απόφαση των Βρετανών θα έχει κόστος και για τις δύο πλευρές, τονίζει ότι «έξοδος σημαίνει έξοδος» ενώ ζητά ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ το αργότερο εντός δύο ετών.

«Σεβόμαστε την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων και λυπούμαστε για αυτήν. Προκαλεί μεγάλη ζημιά και στις δύο πλευρές. Επρόκειτο για βρετανική, όχι ευρωπαϊκή ψήφο. Η συνεργασία εντός της Ευρώπης είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης της ηπείρου. Θέλουμε μια καλύτερη και εξυπνότερη Ευρώπη. Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους και να φέρουμε την Ευρώπη πίσω σε εκείνους. Οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο εντός δύο ετών. Έξοδος σημαίνει έξοδος», γράφει ο κ. Βέμπερ.

Διαβάστεεδώόλες τις εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις