ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: 28 νεκροί σε δύο ημέρες

Πακιστάν: 28 νεκροί σε δύο ημέρες
Οι σφοδρότερες αιματηρές συγκρούσεις της τελευταίας δεκαετίας λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο...

Οι σφοδρότερες αιματηρές συγκρούσεις της τελευταίας δεκαετίας λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, ανάμεσα σε αντίπαλες εθνοτικές ομάδες. Μόνον κατά τις δύο τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν .

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντ στο νότιο Πακιστάν τη Δευτέρα ανάμεσα σε μέλη της φυλής Παστούν, που είναι η μειονότητα, και σε Μουτζαχίρ, απόγονους προσφύγων που μιλούν Ούρντου και είναι η πλειονότητα.

Όπως δήλωσε ο Φαράζ Άλι, εκπρόσωπος της ιδιωτικής υπηρεσίας διάσωσης Edhi, τα μέλη της μετέφεραν στο νοσοκομείο 28 πτώματα και 20 τραυματίες.

Τα βίαια επεισόδια έχουν παραλύσει τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες στην πόλη-λιμάνι των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία είναι επίσης η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, καθώς ένοπλες συμμορίες συγκρούονται μεταξύ τους και με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Συνολικά 318 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα και 1.241 τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου, έγραψε τη Δευτέρα η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn επικαλούμενη την αστυνομία.