ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την επίθεση σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου (pics)

Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την επίθεση σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου (pics)

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ σε προκήρυξή τους που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Το ξενοδοχείο Naasa Hablood όπου συχνάζουν πολιτικοί και μέλη της Διασποράς, στο βόρειο Μογκαντίσου, ήταν ο στόχος της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα.

«Αρχικά ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ακούγονταν πυρά από αυτόματα όπλα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου», δήλωσε ένας άνδρας που κατοικεί κοντά στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με αστυνομικό αξιωματούχο, «οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο και ολοκληρώνουν την επιχείρησή τους».

«Βαριά οπλισμένα ένοπλα μέλη της ταξιαρχίας των μαχητών Σεμπάμπ πραγματοποίησαν συντονισμένη επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Naasa Hablood σήμερα το απόγευμα», αναφέρουν στην ανάληψη ευθύνης, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε καμικάζι ώστε να επιτρέψει σε κομάντος να εισβάλουν στο ξενοδοχείο.

Η επίθεση άρχισε γύρω στις 16.30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) και γύρω στις 19.00 ακούγονταν σποραδικά πυρά από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες Σεμπάμπ, που έχουν ορκιστεί να ανατρέψουν τη σομαλική κυβέρνηση, έχουν εντείνει τις φονικές επιθέσεις σε εστιατόρια και σε ορισμένα από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία του Μογκαντίσου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις