ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπερλουσκόνι στην «οικονομική καθοδήγηση» της Ιταλίας

Ο Μπερλουσκόνι στην «οικονομική καθοδήγηση» της Ιταλίας
Να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στις αγορές θα προσπαθήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με παρέμβασή του στο ιταλικό κοινοβούλιο...

Να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στις αγορές θα προσπαθήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με παρέμβασή του στο ιταλικό κοινοβούλιο, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Ιταλός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αναλάβει ο ίδιος την «οικονομική καθοδήγηση της χώρας», σχεδιάζοντας τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις.

Ο Μπερλουσκόνι κατά την παρέμβασή του στην βουλή και στην γερουσία θα προσπαθήσει να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας επαναλαμβάνοντας ότι η ιταλική οικονομία είναι ισχυρή και διαθέτει στέρεες βάσεις.

Με την κίνηση αυτή, είναι πιθανό το χάσμα με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι να αυξηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, οι υπουργοί Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι και Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι, μαζί με το νέο γραμματέα του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, έπεισαν τον Ιταλό πρωθυπουργό να «περιθωριοποιήσει» τον Τρεμόντι.

Σύμφωνα με αναλυτές, δεν αποκλείεται να αποφασισθεί, στο άμεσο μέλλον, ακόμη και η αντικατάσταση του Τρεμόντι με πιθανό διάδοχό του τον υπουργό Εργασίας Σακόνι.