ΚΟΣΜΟΣ

Οι αγορές ανέβαλαν τις διακοπές του Θαπατέρο

Οι αγορές ανέβαλαν τις διακοπές του Θαπατέρο
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο θα καθυστερήσει τις καλοκαιρινές διακοπές του, καθώς η ένταση στη χώρα του...

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο θα καθυστερήσει τις καλοκαιρινές διακοπές του, καθώς η ένταση στη χώρα του, εξαιτίας της κρίσης χρέους, δεν φαίνεται να καταλαγιάζει.

«Τελικά δεν θα αναχωρήσει για διακοπές αύριο», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Ισπανού πρωθυπουργού, εξαιτίας της «διεθνούς οικονομικής κατάστασης», αλλά και του ότι χρειάζεται «να συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή με την υπουργό Οικονομίας», Ελένα Σαλγάδο.

Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, που είχε υποστεί απώλειες 3,24% την Δευτέρα, τις μεγαλύτερες από τον Ιούνιο του 2010, παρέμενε στο κόκκινο σήμερα, με το γενικό δείκτη να καταγράφει πτώση 0,68% στις 14:31 (ώρα Ελλάδας), ενώ η διαφορά απόδοσης των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας από εκείνα της Γερμανίας έφθασε τις 388 μονάδες βάσης, από 375 χθες, επίπεδο-ρεκόρ ενώ στην διάρκεια της ημέρας είχαν ξεπεράσει ακόμα και το όριο των 400, φθάνοντας τις 404.