ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό δάνειο οκτώ ημέρες πριν το δημοψήφισμα!

Brexit: Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό δάνειο οκτώ ημέρες πριν το δημοψήφισμα!

Μήπως ήξερε από πριν το αποτέλεσμα;

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε ότι μπορούσε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσει τους πολίτες της χώρα να ταχθούν υπέρ του Bremain.

Μία είδηση όμως που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τα αποτελέσματα για το Brexit, δείχνει πως ίσως κατά βάθος ο Ντέιβιντ Κάμερον, ήξερε πώς οι πολίτες θα ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός του Νησιού μαζί με τη σύζυγο του Σαμάνθα, επισκέφθηκαν υποκατάστημα της τράπεζας HSBC και ζήτησαν στεγαστικό δάνειο για να αγοράσουν κατοικία στο Νότινγκ Χιλ στο Δυτικό Λονδίνο, στις 15 Ιουνίου, δηλαδή μόλις οκτώ ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Το ζεύγος Κάμερον υπέγραψε τα χαρτιά για το δάνειο και τα στοιχεία καταγράφηκαν ήδη στο Land Registry.

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως σε τρεις μήνες θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ, κατοικία που ζει σήμερα.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το ζεύγος Κάμερον επέλεξε να αγοράσει κατοικία στο Νότινγκ Χιλ για να μην αλλάξουν σχολείο τα τρία παιδιά του. Η 12χρονη κόρη του Νάνσι πηγαίνει σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ο 10χρονος γιος του Έλβεν και και η 5χρονη κόρη του Φλοράνς φοιτούν σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δυτικό Λονδίνο.

Η κατοικία που το ζεύγος Κάμερον διαθέτει ήδη στο Νότινγκ Χιλ έχει για την οικογένεια του Βρετανού πρωθυπουργού μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς εκεί έμεναν και με τον Ιβάν, τον άλλο γιο του Ντέιβιντ Κάμερον, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που απεβίωσε το 2009 σε ηλικία έξι ετών.

Το ύψος του στεγαστικού δανείου που έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει γίνει γνωστό. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε χθες το βράδυ για το θέμα: «Οι άνθρωποι παίρνουν συχνά στεγαστικά δάνεια. Είναι μια κοινή πρακτική. Δεν γνωρίζαμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος».

Σχετικές ειδήσεις