ΚΟΣΜΟΣ

Στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον θα συμμετάσχει ο Ομπάμα (video)

Στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον θα συμμετάσχει ο Ομπάμα (video)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καθώς θα βρεθεί στο πλευρό της την 5η Ιουλίου σε εκδήλωση στην Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Στο Σάρλοτ, ο πρόεδρος Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θα μιλήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα βασιστούμε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και για το όραμά τους για μια Αμερική που θα είναι ισχυρότερη, ούσα ενωμένη» επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, έπειτα από τη ματαίωση, εξαιτίας του μακελειού στο Ορλάντο, ενός πρώτου ραντεβού των δύο τους που είχε προγραμματιστεί για το Ουισκόνσιν (βόρεια).

Την 9η Ιουνίου ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους άνοιξε τα χαρτιά του και τάχθηκε επίσημα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, αφού επί πολλούς μήνες δεν αποκάλυπτε ποιον υποψήφιο του κόμματός του είχε επιλέξει.

«Τάσσομαι στο πλευρό της, ανυπομονώ να συμμετάσχω στην εκστρατεία της Χίλαρι» είχε δηλώσει ο Μπαράκ Ομπάμα σε ένα βίντεο που προβλήθηκε από την ομάδα της Κλίντον, η οποία είχε μόλις επικρατήσει στη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει υποψήφιος με τόσα προσόντα για αυτήν την θέση» είχε υπογραμμίσει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ – ο οποίος είχε νικήσει την Κλίντον στις προκριματικές του 2008.

Η κοινή εμφάνιση του προέδρου Ομπάμα και της πρώην Πρώτης Κυρίας θα γίνει την ώρα που ο γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς αρνείται να εγκαταλείψει τα όπλα παρά το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

Σχετικές ειδήσεις