ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Συνομιλίες με τα μικρότερα κόμματα ξεκίνησε ο Μαριάνο Ραχόι

Ισπανία: Συνομιλίες με τα μικρότερα κόμματα ξεκίνησε ο Μαριάνο Ραχόι

Ο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα, αρχής γενομένης από το Σοσιαλιστικό (PSOE) που κατέλαβε την δεύτερη θέση στις εκλογές και εξέλεξε 85 βουλευτές.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, Μαριάνο Ραχόι, ξεκίνησε συνομιλίες με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων αναζητώντας στήριξη για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος (PP).

Χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ο Ραχόι συναντήθηκε σήμερα (30/06) με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής των Καναρίων και ηγέτη του κόμματος «Κανάριος Συνασπισμός» Φερνάντο Κλαβίχο. Το κόμμα αυτό βρίσκεται στον κατάλογο των πολιτικών σχηματισμών με τους οποίους οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να βρουν κοινά σημεία και να συμμαχήσουν ώστε ο Ραχόι να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Το PP εξέλεξε την Κυριακή 137 βουλευτές, σε σύνολο 350, δηλαδή 14 περισσότερους απ' όσους είχε μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.