ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στη φυλακή ο άντρας που μαχαίρωσε τη δήμαρχο της Κολωνίας

Γερμανία: Στη φυλακή ο άντρας που μαχαίρωσε τη δήμαρχο της Κολωνίας

Στις 17 Οκτωβρίου 2015 ο Φρανκ Στέφεν είχε συλληφθεί αφού είχε καταφέρει πολλά χτυπήματα με μαχαίρι στην Ρέκερ, ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία της Κολωνίας, ενώ η πολιτικός επισκεπτόταν μια αγορά στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 45χρονος Φρανκ Στέφεν στη Γερμανία επειδή τον Οκτώβριο είχε μαχαιρώσει την Ενριέτε Ρέκερ, την παραμονή της εκλογής της ως δημάρχου της Κολωνίας (δυτική Γερμανία), καθώς ήταν αντίθετος στην υποδοχή προσφύγων.

Ο 45χρονος ελαιοχρωματιστής που δικάσθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη γειτονική πόλη του Ντίσελντορφ, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου και σωματικές βλάβες, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μπάρμπαρα Χαβλίτσα.

Την επομένη της απόπειρας εναντίον της και ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Ρέκερ, η οποία διηύθυνε μέχρι τότε την υπηρεσία που φροντίζει για τους πρόσφυγες και τη στέγασή τους όταν φθάνουν στην πόλη, εξελέγη δήμαρχος ήδη από τον πρώτο γύρο.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του, στις 15 Απριλίου, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πως τάσσεται εναντίον των συντηρητικών αξιών και πως ήταν προσκείμενος στην ακροδεξιά τη δεκαετία του 1990, αλλά αρνήθηκε πως είναι νεοναζί.

Διαβεβαίωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, όμως κατέληξε να παραδεχθεί, όπως υποστήριζε η εισαγγελία, πως έδρασε εξαιτίας της αντιπαλότητάς του στην πολιτική υποδοχής των προσφύγων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Σχετικές ειδήσεις