Νεαρός άνδρας ακρωτηριάστηκε από έκρηξη στο Central Park της Νέας Υόρκης

Νεαρός άνδρας ακρωτηριάστηκε από έκρηξη στο Central Park της Νέας Υόρκης

Μια έκρηξη στο Central Park της Νέας Υόρκης, φαίνεται πως τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι νεαρό άντρα που επισκεπτόταν το πάρκο. Όμάδα των πυροτεχνουργών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ερευνά την περιοχή, κοντά στην οποία την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η κηδεία του νομπελίστα Έλι Βίζελ.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες, σοκαρισμένοι περιγράφουν: «Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Υπήρξε μια μικρή έκρηξη και μετά σκόνη.»
Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας, τονίζει: “Είδα τους φίλους του να στέκονται δίπλα του πανικόβλητοι. Είδα το νεαρό στο έδαφος".
 
Σύμφωνα, δε, με τις πρώτες πληροφορίες, ο 18χρονος άνδρας φέρεται να ακρωτηριάστηκε από πυροτέχνημα που ήταν τοποθετημένο στο σημείο για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Εξερράγη όταν το πάτησε, στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει σε κάτι βράχια...
 
Η τελετή της κηδείας του Ελί Βίζελ πραγματοποιείται σε συναγωγή του Απερ Ιστ Σάιντ στη Νέα Υόρκη και θα ακολουθήσει η ταφή του.
 
«Είναι μία μεγάλη απώλεια για τους εβραίους. Είναι μία μεγάλη απώλεια για ανθρωπότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ μπροστά στη συναγωγή.
 
Δεκάδες άνθρωποι έφθασαν προηγουμένως στο ανώνυμο αυτό κτίριο του Μανχάταν σε μαύρες λιμουζίνες, ανάμεσά τους και η σύζυγός του Μάριον, σε αναπηρική πολυθρόνα.
Σύμφωνα με πηγές της συναγωγής, η ταφή θα γίνει ευθύς μετά το πέρας της τελετής.
 
Ο θάνατος του Ελί Βίζελ ανακοινώθηκε χθες από το ίδρυμα Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ. Ο Ελί Βίζελ, τιμημένος με το Νόμπελ Ειρήνης 1986, πέθανε πριν από λίγες ώρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος στην Ιερουσαλήμ.