ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Βόμβα» η παραίτηση Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP

Βρετανία: «Βόμβα» η παραίτηση Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP

Ο ίδιος ο Φάρατζ ευχαρίστησε μέσω twitter τους υποστηρικτές του UKIP.

Ο επικεφαλής του βρετανικού κόμματος UKIP που υποστήριξε το Brexit Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε πως έκανε αυτό που του αναλογεί και θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

«Αισθάνομαι ότι έχω κάνει λιγότερα, ενώ θα μπορούσα να είχα επιτύχει περισσότερα», είπε.

«Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας υπέρ του Brexit ήθελα να πάρω τη χώρα μου πίσω, τώρα θέλω να πάρω τη ζωή μου πίσω», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την απόφασή του περί παραίτησης αυτή τη φορά, όπως συνέβη πριν από έναν χρόνο.

«Ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δεν ήθελα να είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω την Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που το κατάφερα, θεωρώ ότι είναι πλέον σωστό να παραιτηθώ από την ηγεσία του UKIP», ανέφερε ο Φάρατζ σε δήλωσή του εξηγώντας τους λόγος που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Σημείωσε δε, ότι η παράταξη βρίσκεται σε πολύ καλή θέση και ανέφερε ότι το να ηγείσαι του UKIP ήταν δύσκολο κάποιες φορές, αλλά ήταν κάτι που πραγματικά άξιζε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η Βρετανία χρειάζεται έναν «πρωθυπουργό Brexit».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Είχε παραιτηθεί τον Μάιο του 2015 αφού είχε αποτύχει να εκλεγεί στη βουλή στις περυσινές γενικές εκλογές, αλλά απέσυρε την παραίτησή του τρεις ημέρες αργότερα.
Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις Βρυξέλλες «σαν γεράκι» στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο 52χρονος Φάρατζ ήταν μέλος του UKIP από το 1993, που δημιουργήθηκε το κόμμα, και εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Φάρατζ εκτιμά πως το κόμμα του μπορεί «να γνωρίσει καλύτερες ημέρες», αν η επόμενη κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που συνδέονται με το Brexit.

Σχετικές ειδήσεις