ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον ο Μπαράκ Ομπάμα

Εκλογές ΗΠΑ: Στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε προεκλογική συγκέντρωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στη Βόρεια Καρολίνα.

«Είμαι εδώ για έναν απλό λόγο. Γιατί πιστεύω στην Χίλαρι Κλίντον και θέλω να τη βοηθήσετε να εκλεγεί επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε στον κόσμο ο Ομπάμα, ο οποίος τη χαρακτήρισε έξυπνη και καλά προετοιμασμένη, ενώ παραδέχθηκε ότι τον «κέρδισε» αρκετές φορές, όταν κοντραρίστηκαν σε debate.

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ άνδρας ή γυναίκα με περισσότερα προσόντα από την Χίλαρι Κλίντον για αυτή τη θέση», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας με ένα σαφές υπονοούμενο για τον Τραμπ.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει tweet, αλλά κανείς δεν ξέρει τι χρειάζεται αυτή η δουλειά πριν καθίσει πίσω από το γραφείο», είπε και πρόσθεσε «Και η Σάσα (σ.σ. η κόρη του) κάνει tweet, αλλά δεν πιστεύει ότι για αυτό τον λόγο πρέπει να καθίσει πίσω από το γραφείο».

«Η άλλη πλευρά δεν έχει τίποτα να σας προσφέρει», είπε ακόμη στους συγκεντρωμένους ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι πρόκειται για την επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικά οράματα για τις ΗΠΑ. Από τη μία η προσκόλληση στο φανταστικό παρελθόν και από την άλλη το μέλλον.

Λίγη ώρα νωρίτερα, πριν παρουσιάσει τον Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον επίσης πέταξε ένα «καρφί» για τον Τραμπ και την επιμονή του στη γενέτειρα του Ομπάμα. «Αισθάνομαι προνομιούχα γιατί ξέρω τον πρόεδρο σε πολλούς ρόλους. Όμως τον ξέρω και ως φίλο που είχα την τιμή να είμαι μαζί του στις καλές και τις κακές στιγμές και ως κάποιον που δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε», είπε η Κλίντον και πρόσθεσε «Και Ντόναλντ, αν είσαι κάπου εκεί έξω και κάνεις αναρτήσεις στο Twitter, είναι η Χαβάη», αναφερόμενη στον τόπο γέννησης του Ομπάμα, ζήτημα στο οποίο διαφωνεί ο Τραμπ καθώς τον έχει αποκαλέσει Κενυάτη, εξαιτίας της καταγωγής του πατέρα του Αμερικανού Προέδρου.

Σχετικές ειδήσεις