ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ταλιμπάν «κόβουν» τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Οι Ταλιμπάν «κόβουν» τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
Διαταγή προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «εξέδωσαν» οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να διακόπτουν τη λειτουργία...

Διαταγή προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «εξέδωσαν» οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να διακόπτουν τη λειτουργία των δικτύων τους στην Κανταχάρ για περισσότερες από 12 ώρες, τις νυχτερινές ώρες.

Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει προειδοποίηση να σταματήσουν τη λειτουργία των δικτύων τους από τις 7 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί στην Κανταχάρ από αύριο Πέμπτη, επισημαίνει η ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Ταλιμπάν.

Εάν δεν υπακούσουν, στο στόχαστρό των μαχητών θα μπουν οι πύργοι των δικτύων σε όλη τη χώρα.

«Ο εχθρός μας χρησιμοποιεί πληροφορίες από το δίκτυο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εναντίον του λαού μας και των ιερών μαχητών (μουτζαχεντίν)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε κάποιες περιοχές της Κανταχάρ παρατηρούνται ήδη διακοπές στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη διάρκεια της νύχτας. Οι Ταλιμπάν έχουν διακόψει το δίκτυο και σε κάποιες περιοχές στις γειτονικές επαρχίες Χελμάντ και Ζαμπούλ.

Πάντως, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κανταχάρ, ο Ζουλμάι Αγιόμπι, δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν κάτι για τη διακοπή στο δίκτυο, ενώ ούτε οι ίδιες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν εκφράσει ανησυχία για το θέμα.