ΚΟΣΜΟΣ

Ούτε Ολάντ ούτε Σαρκοζί: Ποιον θέλουν οι Γάλλοι για νέο Πρόεδρο;

Ούτε Ολάντ ούτε Σαρκοζί: Ποιον θέλουν οι Γάλλοι για νέο Πρόεδρο;

Μεγάλες ανατροπές για το πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας, με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2018, καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Harris Interactive» που δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή (08/07/2016) για λογαριασμό του περιοδικού «Le Point».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Γάλλους πολίτες δεν θέλουν να δουν ξανάστο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ούτε τον Φρανσουά Ολάντ αλλά ούτε και τον Νικολά Σαρκοζί.

Ενδεικτικά, το o 82% των Γάλλων πολιτών γυρνούν την πλάτη στον πρόεδρο τους, Φρανσουά Ολάντ, ενώ το 71% λέει όχι στον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει είναι η μεγάλη άνοδος του εθνικιστικού «Εθνικού Μετώπου» της Μαρίν Λεπέν, καθώς το 38% των ερωτηθέντων επιθυμεί να τη δει στον προεδρικό θώκο, ενώ το 32% θα ψήφιζε τον Εμανουέλ Μακρόν, τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, για τον οποίο οργιάζουν τελευταία οι φήμες ότι έως τις 12 Ιουλίου θα έχει αποχωρήσει από το αξίωμά του για να κατέβει στη συνέχεια υποψήφιος για την προεδρία με το κίνημα: «En Marche».

Πάντως, Ολάντ και Σαρκοζί καταγράφονται στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία της Γαλλίας ως οι πολιτικοί με τη χειρότερη δημοτικότητα, εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν και ακολουθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ο καθένας.

Σχετικές ειδήσεις