ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι ο Ολάντ

Επίθεση Γαλλία:  Επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι ο Ολάντ

Ένα φορτηγάκι έπεσε το βράδυ της Πέμπτης πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας για τη ρίψη πυροτεχνημάτων το βράδυ της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου, προκαλώντας «πολλές δεκάδες θανάτους», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες κάνουν λόγο περί επίθεσης.

Υπάρχουν «πολλές δεκάδες, πιθανόν περίπου τριάντα νεκροί», ανέφερε ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, τοπικός αξιωματούχος του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η νομαρχία είχε κάνει νωρίτερα λόγο περί επίθεσης και συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

36492A3800000578 3691019 image m 19 1468533420061

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει στο Παρίσι, όπου θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (Γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ. Επιστρέφει στο Παρίσι και θα μεταβεί απευθείας στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσης», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Στη Νίκαια, η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.