ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Σοκαρισμένοι οι Αρχηγοί κρατών ενημερώνονται για τα γεγονότα

Επίθεση Γαλλία: Σοκαρισμένοι οι Αρχηγοί κρατών ενημερώνονται για τα γεγονότα

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η διεθνής κοινή γνώμη αλλά και Αρχηγοί κρατών και πολιτικοί ηγέτες τις εξελίξεις στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένα φορτηγό έπεσε το βράδυ της Πέμπτης πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, προκαλώντας «πολλές δεκάδες θανάτους», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες κάνουν λόγο περί επίθεσης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση στη Νίκαια και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής» για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αναβάλει τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα για να ανακοινώσει ποιον επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του μετά τη «φρικτή επίθεση» στη Γαλλία.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό και τις τελευταίες εξελίξεις από το μακελειό στη Νίκαια.

Σχετικές ειδήσεις