ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία επίθεση: Κατσάδα στα μέσα ενημέρωσης για τις εικόνες φρίκης που μετέδωσαν

Γαλλία επίθεση: Κατσάδα στα μέσα ενημέρωσης για τις εικόνες φρίκης που μετέδωσαν

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (CSA) κάλεσε τα οπτικοακουστικά μέσα να επιδείξουν «προσοχή κι αυτοσυγκράτηση, να προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την οδύνη των προσώπων».

Πολλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Γαλλία, μετέδιδαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ερασιτεχνικά βίντεο όπου καταγραφόταν το μακελειό στο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, προκαλώντας τη δυσφορία των τηλεθεατών αλλά και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Γαλλίας CSA να προβεί σε συστάσεις.

Σήμερα το πρωί, ο κρατικός όμιλος France Télévisions ζήτησε συγγνώμη καθώς μετέδωσε την συνέντευξη ενός άνδρα που βρισκόνταν κοντά στη σορό της συζύγου του στο έκτακτο πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου France 2, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Αυτό το θέμα προβλήθηκε κατά λάθος, δεν ελέγχθηκε από το δίκτυο. Δεν ήταν αποτέλεσμα επιλογής της συντακτικής ομάδας» υποστήριξε, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αλεξάντρ Καρά, διευθυντής σύνταξης του κρατικού ομίλου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ομάδες δημοσιογράφων και τεχνικών που κλήθηκαν εκτάκτως λόγω των εξελίξεων, οι οποίες δεν γνώριζαν τις διαδικασίες.

Στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η φήμη σχετικά με μια ομηρία σε ένα εστιατόριο της Νίκαιας μεταδόθηκε προτού διαψευσθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αμέτρητα φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο με σοκαριστικές εικόνες κυκλοφόρησαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ενώ την ίδια ώρα εντείνονταν οι εκκλήσεις να μην προβάλλονται τόσο σκληρές εικόνες.

Σχετικές ειδήσεις