ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Στο Μπόντρουμ ο Έρντογαν - Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους

Πραξικόπημα Τουρκία: Στο Μπόντρουμ ο Έρντογαν - Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους

Να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί στην κατάληψη της εξουσίας από το στρατό, καλεί τους Τούρκους πολίτες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του μέσω του facetime (facebook).

Σε άλλες δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «με την απάντηση που θα δώσει ο λαός, θα δοθεί η δέουσα απάντηση».

Ο κ. Ερντογάν είπε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».

Έκανε λόγο για πράξεις ανεύθυνων ομάδων που χρησιμοποιούν τον οπλισμό που τους έχει δοθεί από το κράτος για να ακινητοποιηθεί ο λαός.

erdogan

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση «και να επαναφέρουν την τάξη».

O κ. Ερντογαν βρίσκεται στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) το οποίο είναι απέναντι από την Κω.

Το βασικό ερώτημα είναι αν έχει φυγαδευτεί από τους συνεργάτες και φρουρούς του ή αν βρίσκεται σε διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Russia Today, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ανασυντάσσεται» και ετοιμάζει την άμυνά του.

Με βάση ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν έχει ζητήσει άσυλο στην Γερμανία.

Άλλες πηγές όμως αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στην Άγκυρα ή στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Γκιούλεν «δείχνει» ο Ερντογάν για την απόπειρα πραξικοπήματος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους οργάνωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως εκείνοι που αποπειράθηκαν να διαπράξουν το πραξικόπημα δεν έκαναν καμία απόπειρα να τον συλλάβουν.

Πραξικόπημα Τουρκία: Πέρασε στην Κω ο Ερντογάν;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πέρασε στην Κω.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Ερντογάν, μετά την απόρριψη του αιτήματος για παροχή ασύλου από τη Γερμανία, πήγε με πλοίο στην Κω από το Μπόντρουμ όπου και βρισκόταν, όταν ξέσπασε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις