ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: «Με το βλέμμα καρφωμένο» στις εξελίξεις η ΕΕ

Πραξικόπημα Τουρκία: «Με το βλέμμα καρφωμένο» στις εξελίξεις η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα (16/7) να υπάρξει «ταχεία επάνοδος στη συνταγματική τάξη στην Τουρκία», με μια κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να συντονιζόμαστε με τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε στην Τουρκία, έναν «εταίρο-κλειδί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μογγολία, όπου βρίσκονται οι τρεις ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τη σύνοδο της ΕΕ και ασιατικών χωρών.

«Η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, τους θεσμούς της χώρας και το κράτος του δικαίου», προσθέτουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, εξ ονόματος των κρατών-μελών που συμμετείχαν στη σύνοδο. Παρόμοιες ήταν νωρίτερα οι τοποθετήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, του ΓΓ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και αρκετών ηγετών ευρωπαϊκών χωρών μεμονωμένα.

Σχετικές ειδήσεις